Tamari sójová omáčka 500 ml
Parametre produktu
Popis
Tamari sójová omáčka 500 ml
Tamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšie. Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov.
- neobsahuje žiadne suroviny živočíšneho pôvodu (mäso, mlieko, med)
- vyrobené zo surovín, ktoré neobsahujú lepok. Výrobok však môže obsahovať stopy lepku
- nie je sladený cukrom, môže obsahovať prirodzene sa vyskytujúce cukry
Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajným lacným "sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Popri základných štyroch chutiach (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata - umami. Označuje sa ako "lahodná", "chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch - teda aj v sójovej omáčke tamari.
Tipy na použitie:
dressing na šalát s citrónom
gratinovaná plnená cuketa
šalát z avokáda a bielej reďkovky
zálievka s kešu
zľahka rozmixujte 2 lyžice tamari, 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu balzamikového octu a hŕstku kešu orechov
dressing na šalát
zmiešajte sezamový olej, tamari, Agávový sirup, jablčný ocot
dresing je výborný na rukolový šalát s avokádom
jednoduchý dressing na šalát
zmiešajte tamari s olivovým olejom a octom
restovaná hliva ústricová
hlivu restujte na troche olivového oleja, keď sú huby napoly hotové, pridajte tamari a dokončite restovanie
marinády na zeleninu, mäso i ryby
tamari zmiešajte podľa chuti s medom alebo javorovým alebo agávovým sirupom, potrite surovinu zmesou a pečte v rúre alebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, tekvica alebo mrkva
pokrmy založené na rajčinách (napr. omáčky na cestoviny)
tamari potlačí kyslosť paradajok a prospeje celkovej chuti pokrmu
polievky, omáčky, zeleninové zmesi ...
Rozdiel medzi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari sú viacmenej zameniteľné s tým, že tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa naopak odporúča používať k finálnemu dochuteniu hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.
vyrába sa rozdielnym spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe klasickej miso pasty
tamari je vyrábaná z prirodzene bezlepkových surovín
tamari je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť
alergény
sója
skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C.
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal
tuky: 0,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 8,3 g
z toho cukry: 3,4 g
Bielkoviny: 9,8 g
Soľ: 14,73 g
Návod na prípravu: Na dochutenie pokrmov.
Krajina pôvodu: Česká republika
Obsahuje
sója, môže obsahovať stopy lepkuPrečo naureus.sk :
- Získajte cashback z každej objednávky
- Profesionálne pradenstvo
- Skladom viac ako 40 000 produktov
- Sme špecialisti na kozmetiku a výživové doplnky
- Extrémny výber produktov
- Dôkladne vyberáme sortiment pre vás.
- Produkty skladom odosielame v deň objednávky. (objednávka do 14:00 hod. cez pracovné dni).
- Produkty "do 2 dní" sú už objednané a budú do dvoch dní na našom skade.
- Záleží nám na Vašej spokojnosti.
Hodnotenie zloženia
Zloženie
zloženie
Sójové bôby: (48,9%), voda, morská soľ (13,8%), alkohol 1,6% (z cukrovej trstiny), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae). môže obsahovať stopy lepku.
alergény
sója
Anonymný 28.11.2019, 06:32
0
0
Martina 21.02.2021, 23:08
0
0
Anonymný 29.03.2021, 08:20
0
0
Anonymný 18.01.2022, 14:57
0
0