Morské riasy Agar kanten vločky 30 g
Parametre produktu
Popis
Agar-agar je čisto rastlinná želatína, ktorá sa vyrába z morských rias. Využijete ju pri príprave tort, aspiku, krémov, ovocných želé, džemov ...
- neobsahuje žiadne suroviny živočíšneho pôvodu (mäso, mlieko, med)
- vyrobené zo surovín, ktoré neobsahujú lepok. Výrobok však môže obsahovať stopy lepku
- nie je sladený cukrom, môže obsahovať prirodzene sa vyskytujúce cukry
Agar je usušený vývar z morských rias tengusa. Tekutina, ktorá prevarením rias vznikne, má po vychladnutí gélovitú konzistenciu. Táto hmota sa rozprestrie na špeciálne rohože a suší 14 dní na slnku a mraze (agar sa vyrába vždy v zime). Usušený agar sa potom buď len pokrája na malé tyčinky, alebo namelie.
Tipy:
Vo forme vločiek ju nemusíte dopredu namáčať, stačí ju povariť vo vode. Vznikne želatína, ktorá funguje úplne spoľahlivo. Ak chcete vytvoriť obzvlášť hladký krém, je dobré vločky aspoň na 30 minút namočiť.
Tuhosť agaru si overíte tak, že pri varení kvapnete trochu tekutiny na tanierik a dáte do chladničky. Agar by mal stuhnúť počas chvíľky. Ak je riedky, dosypte vločky a ďalej varte. Ak je príliš tuhý, pridajte trochu tekutiny.
Agar môžete variť v akejkoľvek tekutine - ovocnej šťave, džúse, rastlinnom aj kravskom mlieku, na slano vo vývare ...
Dá sa bez problémov dochucovať kyslými surovinami, ako je citrón alebo ocot, ale vyvarujte sa kombinácii s vínnym octom - agar zle hustne.
recepty:
Džem - 500 g ovocia rozmixujte alebo roztlačte a priveďte k varu, pridajte vopred namočené 2 lyžice agaru a varte ho, kým sa nerozpustí. Nakoniec oslaďte podľa chuti - napr. agávovým sirupom. Skladujte v chladničke alebo obvyklým spôsobom zavarte.
Želé cukríky pre deti alebo ozdoba na múčniky - rozpustite agar v ovocnom džúse a vlejte do foriem na ľad. Tekutinu tiež môžete nechať stuhnúť v tenkej vrstve a vykrajovať rôzne tvary.
skladovanie
Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 633 kJ / 158 kcal
Tuky: 5,73 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 78,0 g
z toho cukry: 0,0 g
Vláknina: 77,0 g
Bielkoviny: 0,0 g
Soľ: 0,61 g
Návod na prípravu: 5 g vločiek zrieďte v 600 ml vody, ovocnej šťavy alebo okoreneného vývaru a povarte 5 minút. Nechajte vychladiť. Slúži na prípravu rastlinnej želatíny.
Krajina pôvodu: Japonsko
Obsahuje
môže obsahovať stopy lepkuPrečo naureus.sk :
- Získajte cashback z každej objednávky
- Profesionálne pradenstvo
- Skladom viac ako 40 000 produktov
- Sme špecialisti na kozmetiku a výživové doplnky
- Extrémny výber produktov
- Dôkladne vyberáme sortiment pre vás.
- Produkty skladom odosielame v deň objednávky. (objednávka do 14:00 hod. cez pracovné dni).
- Produkty "do 2 dní" sú už objednané a budú do dvoch dní na našom skade.
- Záleží nám na Vašej spokojnosti.
Zloženie
zloženie
Agar agar (Gelidium 100%). môže obsahovať stopy lepku.
Hodnotenie produktu
Zatiaľ žiadne.