Cestoviny penne ryžové bezlepkové 300 g RISOLINO

Penne Vám približuje čaro talianskej kuchyne a je jedným z najobľúbenejších tvarov cestovín. Vďaka svojmu tvaru - rúrovitý s vonkajšími vrúbkami - skvele udržuje akúkoľvek omáčku. Preto sa tradične servíruje s omáčkami, ale skvele sa hodí aj na prípravu rozmanitých cestovinových šalátov. Nemusíte ale byť priamo taliansky šéfkuchár, aby ste si penne naplno vychutnali. Skvele Vám poslúži aj ako príloha ku klasickým jedlám. Fantázii sa medze nekladú, a preto je len na Vás, kde všade penne použijete a v akých receptoch Vám bude chutiť. Ryžové cestoviny Risolino sa Vám nerozvarí a nelepí. Dajú sa dobre zapekať alebo dohrievať. Penne sa varí al dente, čiže príjemne tuhé na skus.
Návod na prípravu: Dajte variť vodu (1 liter vody na 100 g cestovín), trochu osoľte a pridajte ešte lyžičku rastlinného oleja. Cestoviny vložte do vriacej vody a varte na silnom plameni 12-14 minút. Najlepšie je však cestoviny ochutnať. Predtým ako cestoviny scedíte, odporúčame ich ponechať v hrnci ešte 3 minúty v horúcej vode. Potom ich sceďte, dobre prepláchnite tečúcou vodou (najlepšie studenou) a nechajte odkvapkať. Dobrú chuť!
Tuky: | 0,2 g |
---|---|
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 85,0 g |
z toho cukry: | 2,2 g |
Bielkoviny: | 3,0 g |
Soľ: | 0,63 g |
Krajina pôvodu: Česká republika
Zatiaľ žiadne.