Cícer 500 g
Parametre produktu
Popis
Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok.
Využitie:
kaša - klasickú hrachovú kašu môžete obmeniť, keď použijete rímsky hrach miesto bežného
polievka - rozmixovaním cíceru so zeleninovým vývarom získate skvelú krémovú polievku, ktorú môžete zjemniť alternatívou smotany, nebojte sa celou cícer pridať aj do klasických zeleninových či hubových polievok
fašírky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlatista z oboch strán
omáčky - cícer chutí skvele v omáčkyách ako náhrada mäsa
zahustenie - rozmixované cícer zahustí polievku aj omáčku
šaláty - uvarená a vychladená cícer môže byť chutným doplnkom zeleninového šalátu
praženie - smažte cícer na oleji do chrumkava (10-20 minút), v priebehu vyprážanie môžete ochutiť korením, úžasné ako pochúťka napríklad miesto chipsov
Cícerová moussaka - recept na túto špecialitu nájdete v časopise Dobroty jeseň 2012 na str. 6
Cícerová karobela - tip na sladkú nátierku z cíceru hľadajte v časopise Dobroty jeseň 2016, podobným spôsobom môžete pripraviť aj slanou nátierku, k cíceru sa hodí cesnak, bylinky alebo napríklad sušené paradajky
Cícer treba namáčať minimálne 4 hodiny, ideálne až osem. Podľa doby namáčania sa potom varí 2-3 hodiny. V tlakovom hrnci ju pripravíte za 40 minút. Cícer namočte do slanej vody, rýchlejšie zmäkne. Soľ zlepší aj jej chuť a rovnomernosť varenia. Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahaní tuhého snehu ako z vaječného bielka. Sneh potom možno použiť na pečenie alebo sladké pusinky vo vegánskej variante.
Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní. Domestikovaná bola pred 7000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je struk až s desiatimi guľovitými semenami žltkastej farby. Je to tretí najrozšírenejší strukovina na svete hneď po hrachu setom a fazule všeobecnom.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Návod na prípravu: Cícer namočte na 8-12 hodín, prepláchnite a varte do mäkka 1-1,5 hodiny.
Neobsahuje žiadne suroviny živočíšneho pôvodu (mäso, mlieko, med)
Nie je sladený cukrom, môže obsahovať prirodzene sa vyskytujúce cukry
Vyrobené zo surovín, ktoré neobsahujú lepok. Výrobok však môže obsahovať stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 335 kJ / 320 kcal
Tuky: 5,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 49,6 g
z toho cukry: 11,0 g
Vláknina: 10,7 g
Bielkoviny: 21,3 g
Soľ: 0,1 g
Krajina pôvodu: Taliansko
Obsahuje
môže obsahovať stopy lepkuPrečo naureus.sk :
- Získajte cashback z každej objednávky
- Profesionálne pradenstvo
- Skladom viac ako 40 000 produktov
- Sme špecialisti na kozmetiku a výživové doplnky
- Extrémny výber produktov
- Dôkladne vyberáme sortiment pre vás.
- Produkty skladom odosielame v deň objednávky. (objednávka do 14:00 hod. cez pracovné dni).
- Produkty "do 2 dní" sú už objednané a budú do dvoch dní na našom skade.
- Záleží nám na Vašej spokojnosti.
Hodnotenie zloženia
Zloženie
Zloženie: Cícer (hrach rímsky). môže obsahovať stopy lepku.
Anonymný 15.05.2021, 11:43
0
0