Bulgur pšeničný 500 g BIO COUNTRY LIFE

O bulguru sa veľa dozviete v časopise Dobroty Zima 2014 .
využitie:
Príprava bulguru je veľmi jednoduchá a podobná ako u kuskusu. Väčšinou spotrebuje až trojnásobok vody a môžete ho buď variť 15 minút v kuse alebo stačí len 5 minút a nechať ho dôjsť pod pokrievkou. Je možné ho aj napučať zaliatím studenej vody. Nabobtání trvá približne hodinu.
Bulgur je tradičným pokrmom na Blízkom východe. Používa sa hlavne na výrobu pilaf, kibbehy alebo šalátov. U nás je menej známy, aj keď sa nejedná o exotickú surovinu. Využívame ho predovšetkým ako prílohu alebo ho dávame do plniek, fašírok a sekanej.
Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Energetická hodnota 1 503 kJ / 360 kcal | |
---|---|
tuky: | 1,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,2 g |
sacharidy: | 70,3 g |
z toho cukry: | 0,4 g |
bielkoviny: | 12,3 g |
soľ: | 0,02 g |
Lepok
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu najviac 75%.
Krajina pôvodu: Turecko
Zatiaľ žiadne.