OMBRE lievance
Suroviny na 2 porcie (cca 20 ks lievancov):
- 1 balenie lievance jačmenné BIO
- 350 ml voda
- 20 g maliny lyofilizované
- 1 PL šťava z cvikle
- 1 čl rastlinné maslo
NA OZDOBU:
Vďaka tomu, že zmes na lievance už máme vopred hotovú, príprava tohto receptu nám nezaberie viac ako 15 minút.
POSTUP
- Balenie zmesi na lievance vymiešame s 35O ml vody na jemné cesto.
- Lyofilizované maliny rozmixujeme v mixéri na jemno.
- Na rozohriatu panvicu dávkujeme cesto s 1 čl masla. Vždy 1 polievkovú lyžicu cesta na 1 lievanec.
- Ako pripravujeme lievance, do cesta postupne pridávame 1 čl rozmixovaných sušených malín, čím sa nám cesto zafarbuje do ružova.
- Na záverečné lievance môžeme pridať do cesta ešte šťavu z cvikle. Nemusíte sa báť, že Vám budú lievance chutiť po cvikly, dostanú svieži nádych a farba bude ešte sýtejšia.
- Na ozdobu a dochutenie som tentokrát použila kyslý, kvalitný, ríbezľový džem a sladkú trstinovú melasu, ktorá je 100% prírodná superpotravina, ktorá má výrazne nižšiu kalorickú hodnotu (oproti medu asi o tretinu a oproti cukru až o polovicu) a zároveň je vyslovene bohatá na minerály, vitamíny a ďalšie zdraviu prospešné nutričné prvky... Skvelá kombinácia na lievance.
A máme hotovo. Krásne, nadýchané a chutné lievance bez umelých farbív.
A znova v zdravšej verzii lebo tak by to malo byť a tak to máme radi .
Veď predsa: Sme to - čo jeme.
Podkategória