Cícerové nugetky
Koľkokrát sa Vám stalo, že ste v obchode obzerali plechovku z cíceru, no nenapadlo Vás, čo z neho urobiť?
Tak tentokrát už neváhajte a urobte si s nami chutný snack.
Cícer pritom patrí medzi najzdravšie strukoviny a nespôsobuje nafukovanie.
Ingrediencie na 16 ks:
- 1 plechovka 400 g cícer sterilizovaný
- 20 g ovsené vločky
- 40 g strúhanka
- 1 čl bazalka drvená
- 1 čl oregano drvené
- 1 čl soľ himalájska
- 1/2 čl rozmarín drvený
- 1 pl lahôdkové droždie
- 1 ks cibuľa
- 2 ks cesnak
Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 30 minút
1 nugetka má 42 kalórii
Na prípravu budeme potrebovať mixér - ručný alebo stolový. Pozor - vodu z cíceru tzv. aquafabu nevylievame, ale cca 1/3 si odložíme.
Postup prípravy
1. Do mixéra pridáme cesnak, cibuľu a rozmixujeme najemno.
2. K základu pridáme ovsené vločky, cícer zbavený vody, lahôdkové droždie a koreniny: bazalka drvená, oregano drvené, soľ himalájska, rozmarín drvený
3. Všetky suroviny spolu vymixujeme na hladkú zmes.
4. Odloženú vodu z cíceru vyšľaháme mixérom alebo šľahačom na hustú penu a opatrne vmiešame do pripravenej cícerovej zmesi.
* Ak by bolo cesto príliš lepkavé, pridáme trošku strúhanky
5. Cícerové cesto si rozdelíme na 15 častí a vytvarujeme nugetky. Každú obalíme v strúhanke a uložíme na papier na pečenie.
* Strúhanku odporúčam ešte pred obaľovaním opiecť na panvici, čím získa lepšiu chuť a väčšiu chrumkavosť
6. V predhriatej rúre pečieme do zlatista 15 minút z každej strany.
K pečeným nugetkám je vhodná paradajková omáčka, dresing, jogurt alebo ich zabaľte so zeleninou do tortily. Deti ich budú milovať tiež a že obsahujú cícer, určite nezistia.