Cestoviny špaldové tarhoňa 400g

Sú vyrobené z bio bielej múky bez obsahu otrúb. Sú vhodné i na prípravu rôznych druhov šalátov. Pšenica špaldová je jednou z najstarších kultúrnych obilnín. Dvojitá pleva špaldy zrnko lepšie chráni a preto naň menej vplývajú škodliviny z prostredia. Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že Vaše telo nie je vystavené zbytočnou záťažou chemickými látkami.
Návod na prípravu: Pohár cestovín opražíme na cibuľke a oleji dozlatista, zalejeme max. 1,5 pohárom vody, necháme ju zovrieť, môžeme osoliť. Odstavíme a necháme dôjsť, kým sa tekutina nevsiakne. Použijeme ako prílohu alebo na prípravu hlavého jedla.Alebo môžeme tarhoňu uvariť: 100g cestovín vložíme do 1L osolenej vriacej vody a za občasného miešania varíme na miernomohni 4-6 min. Uvarené cestoviny scedíme a po prepláchnutí studenou vodou podávame.
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Priemerné nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota 1 453 kJ / 347 kcal,
bielkoviny 9,82g,
sacharidy 75,20g,
tuky 1,21 g,
Vláknina 2,83g.
Krajina pôvodu: Slovensko
Zloženie: špaldová múka*, voda * z ekologického poľnohospodárstva
Alergény: Obsahuje lepok.
Zatiaľ žiadne.